luni, 26 noiembrie 2018

Unde sunt marii lideri ai Uniunii Europene sa condamne violentele din Franta, asa cum au facut-o in cazul Romaniei in august?



Protestele din Franta scot in evidenta o abordare diferita din partea autoritatilor franceze si romane in privinta unor situatii similare. 


In Bucuresti si Paris protestele au fost neautorizate, protestatari violenti strecurati printre manifestantii pasnici. Sunt utilizate tunuri de apa si gaze lacrimogene.

Dupa interventia fortelor de ordine vedem doua atitudini diferite: 

Emanuel Macron (25 noiembrie 2018) : „Multumesc fortelor noastre de ordine pentru curajul si profesionalismul lor. Rusine celor care le-au agresat.” 

Klaus Iohannis (10 august 2018): „ Condamn ferm interventia brutala a Jandarmeriei (…). Incercarea de a infrange vointa oamenilor printr-o reactie violenta a fortelor de ordine este o solutie condamnabila.” 

Nu am sesizat sa se discute cu interes in Romania despre aceste violente, despre modul in care actioneaza jandarmii francezi impotriva unor manifestanti. 

Politicienii opozitiei, in frunte cu USR si PNL, acuzau institutia jandarmeriei pentru modul in care si-a facut treaba. Populismul acestora a facut ca o actiune a jandarmilor sa fie prezentata in Europa ca fiind un atac nemotivat impotriva cetatenilor. 

Asteptam ca Ciolos, Monica Macovei, Siegfried Muresan si ceilalti tradatori ai intereselor Romaniei, care au votat rezolutia impotriva tarii noastre, sa actioneze la fel si in cazul altor state. Sau ei sunt manati doar de interesele politice interne?
Daca vrem o Uniune Europeana armonizata, in care toti membrii sai sunt tratati in mod egal, atunci nu este posibil ca violentele din Franta sa nu fie condamnate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu