luni, 10 septembrie 2018

12 ofiteri SRI cercetati pentru abuz in serviciu si constituire de grup infractional in dosarul lui Paltin Sturdza/ Ei ar fi falsificat transcripturile interceptarilor


Tribunalul Militar Cluj a dispus printr-o sentinta cercetarea penala a 12 ofiteri ai SRI Brasov, acuzati de Paltin Sturdza si Rodica Sturdza de violarea vietii private si violarea corespondentei, in dosarul retrocedarilor ilegale.


Decizia Tribunalului Militar Cluj de a-i cerceta penal pe cei 12 ofiteri SRI implicati in dosarul lui Paltin Sturdza reprezinta un lucru normal, avand in vedere consecintele transcrierilor celor din SRI. 

SRI s-a comportat in acest dosar precum un organ de cercetare penala, ocupandu-se de transcrierea pe hartie a tot ceea ce inregistra in diverse dosare. Cel putin asta lasa de inteles procurorii in cazul lui Paltin Sturza. 

Procurorul a dispus retinerea si a cerut arestarea unor persoane pe baza unor inregistari pe care el personal sau un ofier de politie judiciara nu le-a ascultat. 

Nu e posibil sa trimiti niste oameni la inchisoare pentru niste discutii care se dovedesc in cele din urma inventate. 

Intrebarea este simpla, daca in cazul unor persoane publice cum sunt Paltin Sturza sau Hrebenciuc , institutiile statului isi permit sa faca asemenea abuzuri, cam ce sanse are un simplu cetatean care nu are resurse financiare pentru niste avocati de top? 

Acest dosar a scos la iveala o practica a DNA-ului din perioada lui Kovesi si anume ca prin transcrieri gresite ale inregistrarilor, DNA-ul face dosare penale si trimite oameni la puscarie. 

Pe acuzati nu-i intereseaza ca a gresit DNA sau SRI, ci faptul ca aceste doua institutii au folosit pentru trimiterea la inchisoare a unui om declaratii care nu sunt conforme cu realitatea.

Departamentul de comunicare 
ALDE Sibiu

Un comentariu: