Ludovic Orban, plangere penala pe numele Vioricai Dancila. PNL incearca sa foloseasca justitia sa ajunga la putere

- PNL vrea sa ajunga la putere cu orice pret folosindu-se de justitie.
- PNL practica un joc care depaseste deja limita spectrului politic. Este o actiune prin care PNL-ul se discrediteaza complet ca partid politic democratic si isi confirma statutul de partid al sistemului.
- Suntem in situatia in care un prim-ministru este acuzat de tradare nationala si i se face o plangere penala pentru un memorandum pe care guvernul l-a adoptat. Aceasta este viziunea asupra guvernarii a celor de la PNL si a lui Ludovic Orban.
- Cei din PNL sunt rupti de realitate, sunt manati in aceasta lupta de dictonul „cine nu sare, ia condamnare”.
- Gestul PNL este cu atat mai deplorabil cu cat vorbim despre un memorandum de analiza, nicidecum de o decizie a guvernului de a muta ambasada.
- Un aspect important in toata aceasta actiune a PNL-ului se refera la plasarea Romaniei din punct de vedere al politicii externe.
- Orban si PNL acuza un memorandum al Guvernului Romaniei prin care se are in vedere mutarea ambasadei Romaniei la Israel, un partener strategic al Romaniei, actiune care vine in concordanta cu cea a altui partener strategic al Romaniei, deloc de neglijat, Statele Unite.
- Orban pare ca nu stie cum sa se faca tot mai mult util pentru institutiile de forta, pentru presedinte, pentru oricine ar putea sa il ajute sa ajunga la putere.
Referitor la invocarea atributiilor presedintelui pe politica externa
- Politica externa a statului roman nu e facuta doar de presedintele Romaniei. Aceasta este facuta impreuna cu Parlament si Guvern.
- ARTICOLUL 91 din Constitutie arata cat se poate de clar atributiile fiecarei institutii in parte.
- Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.
- Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
- Reprezentantii diplomatici ai altor state sunt acreditati pe langa Presedintele Romaniei.
- Discutia privind reprezentarea Romaniei in exterior este una care dureaza de cativa ani de zile, din mandatele lui Traian Basescu, atunci cand acesta neglija toate institutiile statului si isi dadea singur mandat de reprezentare a Romaniei.
- Politica externa a Romaniei nu poate fi facuta doar de o singura persoana, nu exista doar o singura persoana care sa cunoasca toate lucrurile. Ar fi bine ca presedintele sa nu ignore Parlamentul si Guvernul, deoarece de implementarea multor decizii care se adopta la nivel european este facuta de Executiv.
Referitor la posibila urmarire penala a premierului si o eventuala demitere de presedinte
- Este un scenariu care a tot aparut in spatiul public in ultima perioada, iar dupa actiunea PNL-ului de astazi vedem ca el se si incearca sa fie pus in practica.
- Am avut de a face in ultimele saptamani cu patru solicitari de demisie din partea presedintelui adresate premierului. Vedem ca presedintele, ajutat de PNL, incearca prin orice mijloace sa dea jos acest guvern condus de Viorica Dancila.
- Nu stim daca procurorii vor lua in calcul plangerea PNL-ului, insa nu exista vreo baza pentru ca aceasta decizie sa fie luata. Este doar un demers politic prin care PNL-ul vrea sa ii dea lui Iohannis din nou Guvernul sau dupa modelul Ciolos.
- Lucrurile par departe de a se concretiza, insa trebuie sa avem in vedere ca premierul Dancila nu are niciun fel de imunitate in fata unei urmariri penale.
- Mai mult, am vazut zvonurile care au aparut in spatiul public cu privire la pregatirea de catre Klaus Iohannis a lui Siegfried Muresan pentru functia de premier.
- Pentru PNL si pentru Iohannis, eurodeputatul lui Basescu pare a fi un Ciolos 2.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu